Unisel atau UPU ? But now I've made my decision .

Assalamualaikum kawan kawan !

Aku cuma nak share something yang pernah membuatkan aku rasa tensen , gila , dan hampir nak telan ubat gegat ! Haha . But now I've made my decision ( copy title . hehe )

Hari tu kawan ayah aku offer aku stadi kat unisel . At first aku rasa best nya sebab dia nak tolong aku dapatkan tempat kat unisel . But then dia kata intake julai ni . OMPrada ! Result UPU pula keluar bulan julai . Start dari situ laa aku rasa ketensenan melanda . Aku keliru sama ada nak amek unisel atau tunggu UPU .

Sampai aku rasa nak menangis pon ada fikir pasal ni . Aku minta pendapat mak ayah aku . Dorang kata aku kena fikir betul betil benda ni . Ayah aku pon taknak laa paksa paksa aku , at the end aku juga yang kena buat keputusan . Aku minta pendapat kawan aku pula . Dia banyak laa nasihat aku . So now , aku dah rasa tenang .

Walaupun intake dia awal , tapi aku rasa aku boleh . Cuma aku kena persiapkan diri aku cepat cepat laa . Dah tak boleh main main dah ni . Aku kena stadi balek english , muet semua tu . Sebab aku apply for TESL ! Aku harap aku boleh buat yang terbaik !

4 ulasan:

..awish.. berkata...

good luck..
cik cikin ambek unisel kan..:)

azrijohan berkata...

buat pilihan yg tepat k..
gudluck

Cikin berkata...

@..awish..

hehe . insyaAllah (:

Cikin berkata...

@azrijohan

hehe . thanks azri !