Tuto : Wishlist

Assalamualaikum .

Nak buat wishlist tak . Korang letak laa Canon DSLR kat situ . Mana laa tau ada yang murah hati nak kasi ke . Hehe . Korang tau kan wishlist tu apa? Ni hah .


Hah . Tu laa dia . Senang je nak buat .

1 . Buka design > page elements > add gadget > html / javascript .

2 . Letak kod yang bawah ni oke .


<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish 1" checked />wish 11<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish 2" checked />wish 22 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish 3" disabled />wish 33 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish 4" checked /> wish 44 <br />
</form>




Hijau = Letak wish korang . Make sure wish 1 sama dengan wish 11 tau . Begitu laa seterusnya .
Purple = Kalau nak ada tanda tick dalam box wishlist , tulis "checked" . Kalau taknak tulis "disabled" .

3 . Dah settle tu klik save . Senang kan !

2 ulasan:

rubi @ cawan2 berkata...

wohooo~ tengs a lot~ muax2

dayaya's . berkata...

ekekeke, thanks cikin! :) muah.