Tips : Kuruskan badan .

Aku rasa macam kelakar je bila taip entri tips ni . Haha . Mana tidaknya . Aku sendiri pon tak kurus kurus lagi ! Haha . Tu sebab aku memang tak follow . Cuba kalau aku follow tips ni betol betol , konfem macam Miss Malaysia ! Haha . Agak annoying .



1 . Jangan makan lewat malam . Sebaik baiknya makan malam sebelum jam tujuh . Sebab waktu malam kita bukannya aktif pon kan . So , lemak tu akan terkumpul dalam badan .

2 . Kurangkan makanan dan minuman manis dan bergas . Kalau boleh , ketepikan terus . And make sure banyakkan minum air mineral .

3 . Senaman senaman dan senaman ! Kalau control makan tapi tak senaman tak guna jugak kan kan kan . Sebelum tidur tu buat laa sit up .

4 . Kalau mampu , tak payah laa makan nasi . Korang makan sayuran rebus . Then makan banyak buah buahan .

5 . Korang beli baju yang saiznya lebih kecil . Then gantung kat tempat yang korang selalu tengok . Macam kat pintu almari ke , kat kepala katil ke . So that korang lebih bersemangat nak diet .


Oke , tu je laa . Nak lagi , google oke !