Tuto : Header guna photoscape .

Dalam tuto pertama ni , aku nak tnjok cara cara buat header guna photoscape . Kalau takda dalam laptop tu , sila download dulu eh .

1 . Open photoscape , then klik editor . Yang dalam bulat pink tu .
 2 . Klik gambar yg korang nak kat left pane tu .

3 . Kat home yang bawah tu , klik filter pastu linear gradient .

4 . Then akan keluar macam ni .
Korang adjust margin tu ikot width blog korang . Contoh : kalau width blog korang 900 , margin kurang kan sikit laa .

5 . Then korang maen maen laa dengan benda benda kat home , object , crop dan tool tu .

6 . Ni contoh yang aku buat . Simple je .

Hehe . Hakikatnya tak cantek pon blog aku . Syok sendiri jap . (:

Selamat mencuba !

12 ulasan:

PG berkata...

pastikan anda selamat..hahaha...thanks wakkk =)

Kaspersky Seller berkata...

Salam cikin. tumpang lalu. jom shopping2 kt blog saye. jgn lupe promote kt member2 ye.tq :)

Cheap Kaspersky Online Store - Click Here!

... berkata...

as salam..
cik cikin~
saya dah download.sedang godek-godek~

d a y a y a ' s . berkata...

wahh die dah buat tuto. go cikin go <3 :)

Cikin berkata...

@PG
hehehe . insyaAllah . thanks :)

Cikin berkata...

@Kaspersky Seller
sy lawat awk jap lg ya . tggu :)

Cikin berkata...

@...
hee :) bgos laa . keep it up :)

Cikin berkata...

@d a y a y a ' s .
hehe . baru nak try dayah :) thanks :)

sitihanisahali berkata...

simple je..nice ^^

Admin berkata...

siyes cute header! :)

misz FaTiN berkata...

erm,.. awak.. nak tanya ni, if nak buat header background dia transparent guna photoshop,, awak tau x?.. ajarkan bule?

azra al kudus berkata...

terima kasih miss cikin.
tuto yang miss buat sgt membantu ana.