Hari 15 : Sesuatu yang tidak akan ditinggalkan bila keluar dari rumah

 Assalamualaikum .

Hari ni aku nak share kat korang . Apa yang aku tak tinggalkan bila keluar rumah .

1 . Handphone .


Benda ni laa first thing yang aku carik . Kalau takda benda ni macam mana mau mesej mak aku . Dibuatnya mak risau nanti . Lagi pon , aku suka mesej tak kira waktu . Lagi lagi kalau tengah sensorang tu , tak tau nak buat apa . Bende ni laa yang aku picit picit .

2 . Purse


Dalam ni mengandungi IC , kad bank ( walaopon ada berapa RM je ) , kad klinik panel ( in case ) , wang yang secukupnya ( ayah kasi ) syiling tambang bas ( mak kasi guna duet ayah ) , dan beberapa kad lagi yang aku rasa penting .


Dua barang tu je yang aku bawak kalau keluar . Oleh sebab aku tak guna beg tangan ( handbag ) , aku letak tu dalam poket jeans aku je . Senang .

Tiada ulasan: