Oh , rumah tercinta !

ASSALAMUALAIKUM !

Setelah hampir 3 hari kat Melaka ,
pulang juga ke rumah aku .
Oh , rindunya kat Mr. Peot dan rakan rakan !



Tido malam ni nak peluk cium mereka !
So , get ready ya ! HAHAHA .

Hari pertama .
Aku gerak ke Melaka jam 12 tengah hari .
Masa kat highway seremban tu ,
korang tau apa aku nampak ?

Orang gila bawak motor .
Ni bukan sebarang gila .
Ni gila meroyan tak sedar diri nak MATI .
Mana taknya .
Kat tengah tengah highway tu bole buat aksi .
Aksi superman terbang .

   
Macam ni laa .
Orang dah buat lane untuk korang tu ,
pakai je laa .
Bila penunggang motosikal eksiden ,
salahkan pemandu kereta yang kononnya cuai .
HAISH !
Tapi bukan semua macam tu (:

Anyway , kami sampai rumah kat melaka uh
dalam jam 3 kot .
Kebetulan tuan rumah pon baru balek .
Tak sempat masak lagi .
So , kami pon masak laa sama sama .
Eh , aku tak  masak .
Siang ikan bilis je . LALALA ~

Petang tu pegi Kota Fesyen .
Yang dekat dengan Mydin tu . Tau tak ?
Kalau tak tau , mintak jasa baek incik Google (:
Kat situ jual pakaian wanita .
Tu yang aku nampak je laa .
Cantek cantek doe .
Naseb masa uh takda duet .
Kalau tak , memang shopping !

Malam tu pon kami keluar lagi .
Pusing pusing Bandar Hilir .
Lawa lawa doe beca kat situ .

Incik google kasi .
Then pegi Mahkota Parade .
Tapi masok kejap je kat situ
sebab dah nak tutop .
Yelaa , dah hampir jam 10 ! HEHE .
Masa kat parking laa lama .
Plan nak pegi mana ,
Last last pegi makan kat mamak stall .
Apa entah nama tempat tu .
Tak tau nama , so tak boleh nak tolong promote .
HEHE .

Macam dah jadi satu kemestian .
Every mamak stall konfom ada white screen tu .
Tayangan nya , konfem laa bola !
BENCI NYA !
Masa tu pulak MU vs apa entah .
HUH !
Lepas makan , bayar dulu , baru balik .

Penatnya . Jam 12 sampai rumah .
Eh , lupa pula nak kasi tau .
Sepanjang kami kat Melaka ,
kami tumpang rumah kawan mak .
Makcik Shila .(:
Kalau duduk hari hari rumah beliau ,
knfom boleh naik berat badan .
Nak tau kenapa ?
Asyik buat kek je .
yang jadi mangsa , kami laa .
Kena makan kek .
Tapi tak kesah laa . Sodap doe !

Hari kedua

Sepatutnya hari ni kami balik .
Hari kedua ni .
Tapi beliau suro stay lagi satu hari .
HAHA .
Sian abang dengan amir kat rumah ,
Sapa suro taknak ikot .
Urm , sepanjang siang tu kami lepak kat rumah je .
Petang tu baru pegi keluar .
Kami pegi pantai tau , BEST !
Agak sedikit jakun sebab
lama dah tak pegi pantai .
Nama pantai tu Pantai Puteri . (:

Pantai tu tak laa lawa sangat .
Nak tau sebab apa ?
Sebab pantai tu banyak sampah .
Plastik minuman semua tu . HAISH !
Pastu , ada laa nelayan kat situ kan .
Dia selamba je buang sampah hapa entah ke air laut tu .
Aku dengan adik aku usha je .
GILA !

Kami ke pantai tu jam 6 lebeh .
Lepas lepak jap kat pantai tu ,
dengar azan maghrib berkumandang .
Kami pon gerak laa balik .
Sebelum tu , pegi beli belacan & cencalok dulu .
My favourite !

Malam tu memang tak keluar .
Duduk rumah je .
Tengok tv , makan , maen mesej .
Aku maen mesej dengan Cik Zai , Cik Intan , dan
INCIK FIRDAUS !
HAHA . Kelakar laa .
Satu rumah tapi mesej . LALALA ~
Dah dia yang mesej aku pon layan je laa .
Maybe dia tau kot yang aku segan .
See , aku dah cakap kan .
Kat dalam ni je aku mesra alam sikit .
Sebenarnya aku pemalu ! (:


Oke , habis kat situ je oke .
Jam 11.30 aku dah msok tido .
Awalkan ? HAHA .
Magika sunggoh !

Hari ketiga

Aku bangun awal ! 6.(:
Jam 8 pula dah siap brekpes .
Masa tu kot Incik Firdaus mesej aku .
Masa tu dia dah ada kat ofis .
Praktikal ,
Bole pula dia perli aku
sebab aku bangun awal pagi tadi .
DUSH DUSH !
Jam 9 gerak balik rumah .

Masa kat highway mana entah ,
jammed laa sekejap jalan .
Then ada pula lori , kereta , potong line .
Dorang lalu kat emergency line tu .
WOI . Bangang ke ?
Oh , sungguh bangang rupanya mereka ini .

Aku berharap agar
at the end of the line
ada polis yang buat sekatan kat situ .
Baru padan muka dorang !
Tapi malangnya takda .
HUISH ! Takpa .
Nanti aku kasi tau polis . LALALA ~

Aku sampai rumah aku ni jam 1 tadi .
Alhamdulillah . Sampai dengan selamat ,
Thanks kepada kawan kawan
yang doakan keselamatan kami .
MUUUUAAAAHHHH !



Oke , dah sakit pinggang ni .
Malam nanti update lagi .

TATA 

6 ulasan:

aMieraroSe'$ berkata...

home sweet home ! :)

suka lah blog ko . sgt cantik ok ko edit ! jelesh jelesh . HUHU :P

Cikin berkata...

hehe . simple je aku tgk . lalala ~

aNnE berkata...

duduk rumah sendiri memang best!haha

Cikin berkata...

yes ! tepat skali (:

abdul rasyid..... berkata...

singgah bace entri panjangn nh...gile syok bercuti!! hahahahhah


http://acitspace.blogspot.com/

Cikin berkata...

cuti mana yg tak best ?
HAHA :)